Вучић: Важна сарадња чланица Организације црноморске економске сарадње

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 15:16

Вучић: Важна сарадња чланица Организације црноморске економске сарадње

Земље чланице „Парламентарне скупштине црноморске економске сарадње“ (PS CES) само кроз удруживање имају прилику да суштински допринесу осмишљавању заједничких решења за глобалне изазове, истакао је у поруци председник Александар Вучић, која је прочитана данас у Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на отварању 60. заседања Генералне скупштине PS CES. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић
У Скупштини Србије данас су се окупили посланици из свих 13 земаља чланица PS CES, заједно са гостима из других земаља и представницима међународних организација, после дуже паузе изазване пандемијом корона вируса.

Вучић је у својој поруци, коју је прочитао посланик Игор Бечић, подсетио да се следеће године навршава 30 година од оснивања Организације за црноморску економску сарадњу и изразио задовољство што је Београд домаћин Парламентарне скупштине те организације.
„Уверен сам да ћемо оправдати традиционално гостопримство наше Србије“, поручио је Вучић.
Нагласио је да тренутне геополитичке прилике са којима се свет суочава подсећају колико су важни сви механизми који подстичу сарадњу.
Вучић сматра да је дужност земаља организације да јачају међусобне везе у свим кључним областима око којих су се окупиле приликом оснивања, са надом да ће заједничким радом допринети бољем животу грађана и напретку држава.
Vučić: Bili smo tema zbog sankcija Rusiji, odgovorio sam im bez uvijanja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Важна сарадња чланица Организације црноморске економске сарадње се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.