Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 09:01

Лак начин за чишћење телевизора: Редовним одржавањем продужићете му век трајања

Новији телевизори са супертанким равним екранима имају врло посебна упутства произвођача о чишћењу. Фото: Pexels/Cottonbro studio Телевизор је један од предмета у нашим домовима који скупља доста прашине. Поред тога, боримо се и са мрљама на екрану, па је увек проблем изабрати адекватно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << средство за чишћење овако осетљиве површине.
Добра вест је да се ТВ екрани прилично лако чисте, али постоји процес који осигурава да не оштетите своју драгоцену електронику.
Новији телевизори са супертанким равним екранима имају врло посебна упутства произвођача о чишћењу. Редовно чишћење не само да ће заштитити ваш екран, већ ће потенцијално повећати и дуговечност вашег телевизора у целини. Ових дана већина телевизора је LCD/LED или ОLED са великим екраном.
Савети Никада ништа не прскајте директно на екран. Увек прво прскајте на крпу. Прскање директно на ТВ екран може оштетити екран и електронику.
Приликом чишћења увек користите меку крпу која не оставља длачице. Не користите јаке хемикалије када чистите ТВ екране. Ово су деликатне површине и све осим једноставног раствора белог сирћета у размери 1:1 је у великој мери прејако за површину и може да је оштети.
Такође желите да се уверите да сте осушили екран што је више могуће пре него што га поново укључите. Још боље, оставите екран да се потпуно осуши на ваздуху најмање још сат времена пре него што поново укључите ТВ. Потпуно сушење је још један корак ка безбрижности у заштити унутрашњости телевизора ако влага уђе унутра.
Приликом чишћења не притискајте јако јер то може оштетити осетљиву површину екрана.
Како очистити даљински управљач за ТВ Као што вероватно знате, даљински управљач може покупити доста прљавштине, посебно у малим размацима између дугмади.
Прво извадите батерије ако их ваш даљински управљач има. Користите исти разређени раствор сирћета на крпи да обришете спољашњост даљинског управљача. Можете применити лагани притисак на залепљене мрље.
Пустите да се даљински управљач осуши наопако најмање сат времена да влага испари.
Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лак начин за чишћење телевизора: Редовним одржавањем продужићете му век трајања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.