Конгрес САД усвојио предлог закона који одобрава додатну војну помоћ Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 08:56

Конгрес САД усвојио предлог закона који одобрава додатну војну помоћ Украјини

Амерички конгрес усвојио је предлог Закона о националној одбрамбеној политици за 2023. годину, укупне вредности од 858 милијарди долара на основу кога ће у Украјину следеће године бити послат нови пакет безбедносне помоћи у износу од најмање 800 милиона долара. Фото: WikimediaCommons/Matt >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << H. Wade Војна помоћ Тајвану на основу предложеног документа биће повећана на милијарду долара и биће послата у наредних неколико година, преноси Ројтерс.
Такође, Закон би дозволио да се безбедносна помоћ Тајвану повећа до 10 милијарди долара у наредних пет година.
Више средстава биће издвојено и за развој хиперсоничног оружја и куповину постојец́их система наоружања, укључујући борбене авионе Ф-35 компаније Локид Мартин и бродове компаније Џенерал Дајнамикс.
Очекује се да ће предлог Закона овог месеца проћи Сенат и Представнички дом, након чега ће бити послат америчком председнику Џозефу Бајден на потписивање како би формално био усвојен.
Блашчак: Пољска ће прихватити распоређивање ПВО система Патриот

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конгрес САД усвојио предлог закона који одобрава додатну војну помоћ Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.