Познати сви четвртфиналисти СП, Португалија декласирала Швајцарску

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 08:20

Познати сви четвртфиналисти СП, Португалија декласирала Швајцарску

Фудбалска репрезентација Португалије пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Катару, пошто је вечерас у осмини финала победила селекцију Швајцарске резултатом 6:1 (2:0). Фото: Танјуг/АР/Ariel Schalit Голове за Португалију постигли су Гонзало Рамос у 17, 51. и 67, Пепе у 33, Рафаел >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гереиро у 55. и Рафаел Леао у 92. минуту. Једини стрелац за Швајцарску био је Мануел Аканџи у 58. минуту.
Португалија ће у четвртфиналу СП играти са селекцијом Марока, која је раније данас после бољег извођења пенала елимисала репрезентацију Шпаније резултатом 3:0.
У регуларном делу, као и после продужетака није било голова.
Селектор Португалије Фернандо Сантош одлучио је да вечерас из стартне поставе изостави капитена Кристијана Роналда, који је у игру ушао тек у 73. минуту.
Португалија је боље ушла у меч, а повела је већ у 17. минуту, пошто је Рамос искоса са леве стране са око 14 метара погодио ближи угао гола Јана Зомера.
Швајцарска је могла да изједначи преко Ђердана Шаћирија, који је у 30. минуту одлично шутирао из слободног ударца, а Диого Коста је лопту избацио у корнер. Португалци су повели 2:0 у 33. минуту, а Пепе је после корнера затресао мрежу Зомера.
Он је постао најстарији стрелац у нокаут фази у историји Мундијала. До краја првог полувремена није било промене резултата.
Португалија је већ на старту другог полувремена практично решила питање победника. Рамос је у 51. минуту повисио на 3:0, а онда се у стрелце четири минута касније уписао и Гереиро. Аканџи је после корнера у 58. минуту смањио на 4:1, а Рамос је у 67. минуту стигао до хет-трика.
Фото: Танјуг/АР/Alessandra Tarantino Коначан резултат поставио је Леао у 92. минуту.
Мечеви четвртфинала биће одиграни у петак и суботу.
У петак ће играти Хрватска – Бразил (16х) и Холандија – Аргентина (20), док ће се у суботу састати Португалија – Мароко (16) и Енглеска – Француска (20).
Мароко после пенала елиминисао Шпанију са Мундијала

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Познати сви четвртфиналисти СП, Португалија декласирала Швајцарску се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.