Институт за патологију обележио сто година постојања

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 18:46

Институт за патологију обележио сто година постојања

Директорка Института за патологију Софија Глумац изјавила је данас да је обележавање стогодишнице овог Института и Катедре за патологију веома значајан јубилеј за ову установу која је данас важна институција у земљи. Фото: Unsplash/Apex 360 „Обележавамо овај изузетно значајан јубилеј >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на који смо веома поносни – век од оснивања Института за патологију. Значај Института је сажет у Монографији која је изашла из штампе јуче“, рекла је Глумац у изјави за Танјуг.
Додала је да се Институт поред здравстене бави и научном делатношћу, која је, како је казала, веома важна. „Ако желимо да славимо и наредних сто година морамо да едукујемо и профилишемо кадар“, рекла је директорка.
Глумац је додала да се Институт бави и дијагнотичким методама. „Имамо преко 20.000 биопсијских узорака, што значи нису само аутопсије у питању. Бавимо се великим бројем молекуларних анализа значајних за онколошке пацијенте“, рекла је Глумац.
Она је додала да је Институт имао скромне почетке, али да је захваљујући ентузијазму и идејама напредовао. „Институт је постао значајна институција у земљи која ради важне дијагностичке и прогностичке процедуре“, рекла је Глумац.
Novim budžetom za kapitalne projekte izdvojeno 423 milijarde dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Институт за патологију обележио сто година постојања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.