Да ли стварно треба да перемо косу два пута недељно ?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 18:01

Да ли стварно треба да перемо косу два пута недељно ?

Да ли вам се коса брзо масти, само дан-два након прања? Ако је тако, вероватно перете косу често, можда чак и свакодневно, да бисте решили овај проблем. Фото: Pixabay/ChristianeBrand Не постоји универзалан савет за све особе Колико ћете често морати да перете косу зависи и од неких медицинских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стања. Особама алергичним на полен саветује се да обавезно оперу косу после контакта с поленом. У супротном може доћи до погоршања симптома алергије. Танка и равна коса мораће чешће да се пере, коврџава коса ће некада и после недељу дана од последњег шампонирања изгледати чисто. Када је реч о прању косе не постоји један, универзалан савет за све особе. Неки људи ће можда морати да перу косу свакодневно, већина на сваких неколико дана, а неке особе можда и само једном недељно.
Пратите стање ваше косе Већина људи треба да пере косу чим постане масна или прљава услед разних фактора спољашње средине. Амерички дерматолози саветују особама са масном косом свакодневно прање, у случају да је коса хемијски третирана можете је прати нешто ређе, а ако је коса коврџава довољно је и једном недељно. Колико ћемо често прати косу, зависи и од старосног доба. Теме старијих особа је мање масно, па није потребно свакодневно прање. Савет је и да пратите стање ваше косе, па наравно ако уочите да је коса масна, опуштена, или запрљана услед спољних фактора (прашине, песка, издувних гасова) требало би да је оперете.
Namirnice bogate vlaknima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли стварно треба да перемо косу два пута недељно ? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.