
Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 11:07
Грешка коју сви праве када додају лук у јело: Због тога постаје горак и тежак за пробаву
Бели лук је неизоставан додатак многих јела.
Фото: Pexels/skitterphoto
Бели лук је једна од омиљених намирница људи са ових простора, због тога га многи додају у разна јела. Али, главно правило које треба увек да имате на уму јесте да се бели лук додаје пред крај припреме јела.
Пржење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << белог лука на самом почетку спремања пожељно је у случају припреме малог броја јела, попут спанаћа. Али, и тада не смете убацивати бели лук у врело уље јер ће изгорети великом брзином. Тако постаје горак и тежак за пробаву.
Температура се дуго одржава на високом нивоу код тигања са дебљим дном, па кад додајете бели лук у јело, померите тигањ са шпорета чим лук поприи злтну боју.
Бели лук је моћна намирница која можа помоћи при мршављењу, а поседује и лековита својства.
Po čemu se razlikuju lager, ejl i staut piva?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грешка коју сви праве када додају лук у јело: Због тога постаје горак и тежак за пробаву се појављује прво на Градске инфо.