Додик најавио жалбу на одлуку ЦИК о петом мандату из Републике Српске у Дому народа

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 21:02

Додик најавио жалбу на одлуку ЦИК о петом мандату из Републике Српске у Дому народа

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да ће у року од 24 сата бити поднесена жалба надлежном суду и кривичне пријаве против свих чланова Централне изборне комисије БиХ који су прекршили закон злоупотребивши службени положај, како би нанели штету једном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << политичком субјекту. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Додик каже да све што су према закону чланови ЦИК-а данас могли да ураде јесте да утврде да ли је прекршена процедура.
„Према закону, нису имали право да улазе у то да ли је очигледно неважећи листић важећи, што су учинили. За то је надлежна комисија Народне скупштине Републике Српске од девет чланова у којој су били и чланови опозиције, који су сви сем једног потврдили да је листић неважећи“, рекао је Додик за Радио Републике Српске.
ЦИК БиХ је раније донела одлучила да призна спорни 12 глас за ПДП-овог Ненада Вуковића, па ће о петом мандату из Републике Српске у Дому народа ПС БиХ одлучити жреб.
Vučević se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Điang Cemina

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик најавио жалбу на одлуку ЦИК о петом мандату из Републике Српске у Дому народа се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.