СП: Доминик Ливаковић одбранама одвео Хрватску у четвртфинале

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 20:21

СП: Доминик Ливаковић одбранама одвео Хрватску у четвртфинале

Фудбалска репрезентација Хрватске победила је данас, на стадиону „Ал Јаноуб“, селекцију Јапана у осмини финала Мундијала након бољег извођења пенала (3:1), пошто је резултат био нерешен (1:1) после 120 минута игре. Foto: AP Photo/Francisco Seco Гол за Хрватску, током регуларног дела, постигао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Иван Перишић у 51. минуту, док је за Јапан гол постигао Даизен Маеда у 43. минуту.
Селекција Јапана је боље отворила утакмицу и у уводним минутима диктирала темпо игра. За разлику од утакмица у групној фази, Јапанци су сада играли из поседа и нису се повлачили на своју половину. Шого Танигучи је у 3. минуту имао одличну шансу да постигне гол после акције свог тима али је шутирао поред леве стативе.
Хрватска је постепено преузимала посед лопте и самим тим иницијатива је била на њеној страни. У 8. минуту Иван Перишић је шутирао у голмана Суиција Гонду и тиме пропустио да крунише голом одличну полуконтру своје екипе.
Уследила је организованија игра Јапана који је у 41. минуту могао да поведе преко Даићија Камаде али његов шут је замало погодио пречку и завршио у гол ауту.
Добру игру Јапанци су крунисали два минута касније када је на лопту у шеснаестерцу налаето Даизен Маеда и без проблема је спровео у гол Хрватске.
Друго полувреме је репрезентација Хрватска отворила организованије и са више игре на половини Јапана. У 51. минуту Иван Перишић је сјајно испратио центрашут Дејана Ловрена и главом погодио за 1:1. Обе селекције играле су нападачки у наставку, играло се од шеснаестерца од шеснаестерца али без голова.
Након 90 минута није било победника, тако да су играни продужеци у којима смо видели исту игру као и током целе утакмице. Јапан је покушавао да напада преко полуконтри али сви шутеви су завршавали поред гола или у рукама Доминика Ливаковића.
Пошто је резултат остао непромењен после продужетака, уследили су пенали.
Тада на сцену ступа Доминик Ливаковић који брани пенале Такуми Минамину, Каору Митому и Маји Јосхиди. Једино је Такума Асано био прецизан са беле тачке. За Хрватску су били прецизни Марцело Брозовић, Никола Влашић и Марио Пашалић, док је само Марко Ливаја промашио пенал.
Хрватска у четвртфиналу чека бољу екипу из утакмице Бразила и Јужне Кореје, која се игра вечерас од 20 часова.
Ronaldo od 1. januara u Saudijskoj Arabiji, godišnja plata biće oko 200 miliona evra?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак СП: Доминик Ливаковић одбранама одвео Хрватску у четвртфинале се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.