Орлић са шефом дипломатије Ирана о даљем развоју сарадње две земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 19:33

Орлић са шефом дипломатије Ирана о даљем развоју сарадње две земље

Председник Народне скупштине Владимир Орлић разговарао је данас са Хосеином Амиром Абдолахианом, министром спољних послова Исламске Републике Иран, о даљем развоју свеукупне сарадње, с посебним фокусом на области економије, привреде и савремених технологија. FOTO: TANJUG/ NARODNA >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << SKUPŠTINA SRBIJE Орлић је изразио задовољство због одличних билатералних односа који почивају на међусобном поштовању и разумевању.
Посебно је захвалио на поштовању територијалног интегритета и суверенитета наше земље и непризнавању тзв. „Косова“, чиме ИР Иран, како је истакао, потврђује приврженост основним принципима међународног јавног права.
Министар Абдолахиан поздравио је блиске и пријатељске везе два народа и изразио спремност за даљу сарадњу са Србијом у свим сферама од обостраног интереса.
Поздравио је уравнотежену спољну политику коју води председник Србије Александар Вучић, као и одлучност којом се бори за очување националних и државних интереса.
Поновио је да Иран, у складу са међународним правом и Повељом УН, задржава доследан став по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. „Косова“.
Орлић је известио саговорника о актуелним дешавањима на КиМ и новим кршењима свих постигнутих споразума.
„Србија снажно стоји уз свој народ – ову поруку председник Вучић поновио је више пута, и уз његове речи је читава Србија. Трпећи свакодневни терор, отворено насиље, физичко, правно и у сваком другом смислу, Срби на КиМ се буквално боре за опстанак. Сваки потез Аљбина Куртија и Приштине открива јасну крајњу намеру – протерати српски народ са простора КиМ. То им нећемо дозволити“, поручио је Орлић.
Навео је и да се упркос немогућим условима званични Београд бори да сачува дијалог, стабилност и мир за све у региону.
Саговорници су потврдили значај међупарламентарне сарадње, којој ће, како су заједнички констатовали, додатни подстицај дати и новоформирана Посланичка група пријатељства са ИР Иран, али и наставак активности два парламента на свим нивоима.
Grujičić: Srpskom zdravstvu potrebna digitalizacija

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић са шефом дипломатије Ирана о даљем развоју сарадње две земље се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.