Саркози сведочио пред жалбеним већем због пресуде за корупцију

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 18:20

Саркози сведочио пред жалбеним већем због пресуде за корупцију

Бивши француски председник Никола Саркози сведочио је данас пред жалбеним судским већем како би оспорио пресуду из марта 2021. године на основу које је осуђен на три године затвора због корупције и трговине утицајем. Фото: Wikimedia Commons/World Economic Forum „Овде сам да браним своју част, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која је нарушена. Овде сам да убедим суд да нисам урадио ништа. Речи су јаке: корупција, трговина утицајем. Ја сам бивши председник републике, никада никога нисам корумпирао“, рекао је Саркози, преноси Ројтерс.
У пресуди из 2021. године Саркози је проглашен кривим за покушај подмићивања судије нудећи му престижни посао у замену за информације о правном поступку који се тицао његове странке.
Судија је приликом изрицања пресуде том приликом рекла да је он „искористио статус бившег француског председника“ у „посебно озбиљном“ чину недела.
Уколико суд не прихвати његову жалбу Саркози ће морати да служи једногодишњи затвор уз две године условне казне, иако највероватније неће отићи у затвор, јер је судија наговестила да је спремна да казну затвора замени казном кућног затвора уз електронски надзор.
У жалбеном суђењу, које је предвиђено да траје до 16. децембара, биће преиспитана и пресуда и висина казне.
Lavrov: Politika NATO rizik za direktan sukob između dve nuklearne sile

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саркози сведочио пред жалбеним већем због пресуде за корупцију се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.