Могуће ванредно стање у Монголији након протеста због извоза угља

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 17:25

Могуће ванредно стање у Монголији након протеста због извоза угља

Монголски парламент разматраће данас увођење ванредног стања на хитној седници сазваној након нереда који су избили у главном граду те земље, пренео је ТАС С. Фото: Pixabay/OnzeCreativitijd Демонстранти су се поново данас окупили у покушају да блокирају саобраћај у централним градским >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << улицама, након чега су запалили јелку на централном тргу, и упали у зграду владе, пренела је агенција.
Полиција је привела оне који су успели да упадну у зграду, али су они убрзо пуштени на слободу.
Руска новинска агенција наводи да су власти након тога основале радну групу за дијалог са незадовољним грађанима којом цхе председавати секретар владе и лидер владајуће Монголске народне партије Дашзегвин Амарбајасгалан.
Он је изјавио да је “од данас 15 високих званичника под истрагом“ и рекао да ће влада учинити “све што може“ да одговорни за незаконит извоз угља буду “приведени правди“.
Прошле недеље у Улан Батору одржан је протестни скуп са захтевом да се именују одговорни за извоз угља у Кину обилазећи царинску контролу, а за које се сумња да су високи државни званичници.
Lavrov: Politika NATO rizik za direktan sukob između dve nuklearne sile

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Могуће ванредно стање у Монголији након протеста због извоза угља се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.