Две награде издањима Културног центра Новог Сада

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 17:04

Две награде издањима Културног центра Новог Сада

Две поетске збирке у издању Културног центра Новог Сада овенчане су књижевним признањима: збирка Секвоја песника Енеса Халиловића награђена је „Кочићевим пером“, док је Симон Грабовац добитник Награде „Теодор Павловић“ за збирку Дубока тишина. Фото: КЦНС Енес Халиловић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << добитник је Награде „Кочићево перо” за збирку поезије Секвоја у издању Културног центра Новог Сада. Награду додељује Задужбина „Петар Кочић Бања Лука – Београд”.
У саопштењу жирија (Никола Вуколић, Миљенко Јерговић и Младен Весковић) наводи се да је Халиловићу награда додељена за „висока достигнућа у савременој књижевности и оданост лепоти Кочићеве мисли и речи”, те да је збирка тематски и проблемски разноврсна, стилски и језички уравнотежена, поетички и филозофски утемељена.
Фото: КЦНС Жири у саставу проф. емеритус др Сава Дамјанов (председник), проф. др Срђан Шљукић и Радован Влаховић донео је једногласну одлуку да Награда „Теодор Павловић за најбољу књигу припадне Симону Грабовцу за књигу Дубока тишина (Културни центар Новог Сада, Нови Сад, 2021).
Награда се додељују у оквиру манифестације Дани Теодора Павловића коју организује Банатски културни центар из Новог Милошева у сарадњи с Матицом српском из Новог Сада, под покровитељством Општине Нови Бечеј. Манифестација ће се одржати по двадесет и трећи пут у Новом Саду и Новом Милошеву децембра 2022.
Prijavite nekoga za koga mislite da zaslužuje Februarsku nagradu Grada Novog Sada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две награде издањима Културног центра Новог Сада се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.