Нехамер пред Тирану: Шаљемо снажан сигнал приближавања

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 16:01

Нехамер пред Тирану: Шаљемо снажан сигнал приближавања

Чињеница да се Самит ЕУ-Западни Балкан по први пут одржава у региону је снажан сигнал приближавања, оценио је поводом сутрашњег скупа у Тирани аустријски канцелар Карл Нехамер. Фото: Танјуг/Дарко Војиновић Нехамер, који ће учествовати на Самиту, изразио је наду да ће током овог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << месеца бити упућен додатни снажни сигнал доделом статуса кандидата Босни и Херцеговини.

„Приближавање и тесна веза са земљама Западног Балкана је за Аустрију историјски значајна. То је важно и за безбедност целе Европе. Посебно у борби против илегалне миграције и организованог криминала морамо нашу сарадњу даље ојачати“, рекао је Нехамер.

Самит у Тирани је први те врсте који се одржава у региону којег се тиче. Главна тема биће како заједнички савладати последице рата у Украјини, процес проширења ЕУ, јачање безбедности, а тако и против утицаја других, али и борба против илегалне миграције.
На Самиту ће учествовати шефови држава и влада чланица ЕУ, као и држава Западног Балкана.
Drecun: Samit u Tirani bio bi besmislen bez učešća Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нехамер пред Тирану: Шаљемо снажан сигнал приближавања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.