Земље ОПЕК+ одустале од ДОДАТНОГ смањења производње

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2022, 09:01

Земље ОПЕК+ одустале од ДОДАТНОГ смањења производње

Земље чланице организације ОПЕК+ договориле су се данас да остану при својим првобитним производним циљевима о смањењу производње од два милиона барела дневно, што представља два одсто светске потражње, преноси Ројтерс позивајући се на два извора из ОПЕК+. Foto: Pixabay/IADE-Michoko Земље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чланице раније су се договориле да смање производњу од новембра до краја 2023, због опште економске климе, а пре свега због споријег кинеског али и глобалног развоја, као и раста коматних стопа.
Како преноси Ројтерс, Вашингтон је оптужио ту групу и њеног незваничног лидера Саудијску Арабију да се смањењем производње сврстала уз Русију.
Раније ове недеље земље чланице Г7 и Аустралија договориле су ограничење цене руске сирове нафте на 60 долара по барелу, како би истовремено снизиле руске приходе, али и одржале присуство руске нафте на светском тржишту.
Москва је саопштила да неће продавати нафту по ограниченој цени, и да припрема конкретан одговор на такве мере.
Dodik:Sutra ćemo iskristalisati zajednički stav o odlasku na samit u Tiranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Земље ОПЕК+ одустале од ДОДАТНОГ смањења производње се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.