Шта ће догодити у вашем телу ако сваки дан једете авокадо?

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 16:00

Шта ће догодити у вашем телу ако сваки дан једете авокадо?

Осим што је авокадо изузетно укусна намирница, бићете пријатно изненађени када сазнате шта може да учини за ваше здравље. Фото: Pixabay/silverstylus Наиме, редовно конзумирање овог укусног воћа има много користи за целокупно здравље вашег организма, па нутриционисти препоручују да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << га једете што чешће.
Авокадо је заиста једно од малих чуда природе и охрабрујем вас да уживате у њему бар неколико пута недељно. Од додавања у своје омиљене смутије или прављења укусног умака гвакамоле, могућности једења авокада су заиста бескрајне.
Ваш холестерол ће се побољшати Иако је авокадо можда добио лошу репутацију због високог садржаја калорија и масти, велика већина ових масти су заправо мононезасићене масти које су здраве у умереним количинама. Добре масти подижу ниво доброг ХДЛ холестерола док снижавају лош ЛДЛ холестерол, објашњавају нутриционисти.
Имаћете боље варење Пола авокада садржи нешто мање од 5 грама дијеталних влакана (у зависности од величине). Додавање авокада у вашу свакодневну исхрану може спречити затвор и одржати здраво варење. Још једна предност овог воћа богатог влакнима је та што ћете се дуже осећати сито, па нећете бити склони преједању.
Бићете отпорнији на болести Авокадо је одличан извор витамина Б који помаже у спречавању болести и инфекција. Такође је пун витамина Ц и Е, као и природних једињења која вам могу помоћи да спречите рак.
Боље ћете спавати Не само да је авокадо одличног укуса, већ је и пун магнезијума (19,5 милиграма за пола авокада), који стручњаци сматрају нутријентом против стреса.
Имаћете сјајнију кожу и косу Сјајна кожа и коса су додатне предности конзумирања ове суперхране. Ово је првенствено због витамина растворљивих у мастима и мононезасићених масти које садржи. Иако ове предности долазе из једења авокада, постоје и користи од употребе природне козметике направљене од ове здраве хране.
Mesečeva dijeta: Otarasite se suvišnih kilograma i celulita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта ће догодити у вашем телу ако сваки дан једете авокадо? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.