Макрон: Без панике од нестанака струје у Француској

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 17:25

Макрон: Без панике од нестанака струје у Француској

Француски председник Емануел Макрон је поручио да нема разлога за панику због могућих нестанака струје ове зиме. Позвао је грађане да користе мање енергије, а државно предузеће ЕДФ да поново покрене нуклеарне реакторе. Како би се ове зиме спречили прекиди у снабдевању електричном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << енергијом. Фото: Танјуг/Mićel Spingler У интервјуу француској телевизији ТФ1, снимљеном током Макронове државне посете Сједињеним Америчким Државама, француски председник је указао да је ризик настао због мањка ел. енергије. Који је проузрокован неадекватним управљањем програмом поновног покретања нуклеарних реактора компаније ЕДФ, преноси Ројтерс.
„Пре свега будимо јасни: нема панике! Легитимно је да се влада припреми за екстремне случајеве. Да током тих припрема буде искључења струје на неколико сати дневно“, нагласио је Макрон.
U Kijevu i Kijevskoj oblasti vanredna isključenja struje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Без панике од нестанака струје у Француској се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.