Макрон: Нова безбедносна архитектура Европе мора укључити и гаранције за Русију

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 16:09

Макрон: Нова безбедносна архитектура Европе мора укључити и гаранције за Русију

Будућа европска безбедносна архитектура мора укључити и безбедносне гаранције за Русију, поручио је француски председник Емануел Макрон у данашњем интервјуу за утицајну француску телевизију ТФ1. Фото: Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP „Морамо размишљати о безбедносној архитектури у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << којој ћемо живети сутра. Посебно подсећам на речи упозорења које је упутио председник Владимир Путин да се НАТО приближава руским границама. Распоређује оружје које би могло да угрози Русију“, рекао је Макрон, преноси ТАСС.
Председник Француске је потврдио да ће ово питање бити део мировних преговора.
„Морамо се припремити за оно што ће уследити после сукоба у Украјини. Морамо размислити како да заштитимо наше савезнике, а да истовремено и Русији пружимо безбедносне гаранције“, рекао је француски лидер.
Marin: Evropa nije dovoljno jaka bez američke podrške

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Нова безбедносна архитектура Европе мора укључити и гаранције за Русију се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.