За ове трикове вам нико није рекао, а темпераментно дете смирују у тренутку

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 14:00

За ове трикове вам нико није рекао, а темпераментно дете смирују у тренутку

Уколико имате темпераментно дете, ових пар савета би могли да буду од велике користи за вас. Фото: Pexels/Pavel Danilyuk Пасивни трикови, попут мажења детета да заспи, певање и читање, позитивно утичу на његов темперамент, тврде истраживачи.
С друге стране, активности попут шетње, вожње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или играња с дететом имају негативан утицај, закључио је тим међународних научника који је до закључка дошао темељном анализом 841 родитеља из 14 земаља.
Сви су имали децу стаорсти између 17 и 40 месеци. Родитељи су одговарали на питања у вези са темпераментом њихове деце, али и које технике користе приликом успављивања. „Наша студија показује да су родитељске технике успављивања увелико повезане с темпераментом детета у различитим културама, што потенцијално утиче на њихов развој.
На пример, земље с већим ослањањем на пасивне стратегије имају децу која су се лако прилагодила социјализацији“, каже једна од ауторка студије, Кристи Фам са универзитета Washington State.
Резултати студије објављени су у часопису Frontiers in Psychology.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак За ове трикове вам нико није рекао, а темпераментно дете смирују у тренутку се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.