Марин: Европа није довољно јака без америчке подршке

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 13:15

Марин: Европа није довољно јака без америчке подршке

Финска премијерка Сана Марин рекла је да Европа „није довољно јака“ да се супротстави руском рату у Украјини и да мора да се ослони на америчку подршку. Фото: Танјуг/АР/Emmi Korhonen/Lehtikuva Марин је, током посете Аустралији, рекла да европска одбрана мора да буде ојачана, пренео је Танјуг.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Морам да будем сурово искрена, Европа тренутно није довољно јака. Били бисмо у проблему без Сједињених Америчких Држава“, рекла је она.
САД су највећи снабдевач Украјине војном опремом.
Од почетка рата у фебруару, САД су донирале 18,6 милијарди долара помоћи. Показало је прошломесечно истраживање доњег дома британског парламента.
Други највећи донатор је Европска унија, затим следи Велика Британија.
„САД су дале много оружја, финансијске, хуманитарне помоћи Украјини, а Европа још није тако снажна“, рекла је Марин на Институту Лови у Сиднеју у петак.
Она је додала да Европа мора да се побрине да „створи јаке капацитете“ када је реч о европској одбрани и европској војној индустрији.
Le Mer: Razgovori Makrona i Bajdena doneli veliki pomak

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Марин: Европа није довољно јака без америчке подршке се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.