Суд у Индијани блокирао државу да спроводи закон о забрани абортуса

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 12:46

Суд у Индијани блокирао државу да спроводи закон о забрани абортуса

У америчкој савезној држави Индијани још један судија је блокирао државу да спроводи закон о забрани абортуса. Након што су тај закон у парници оспоравале Јеврејке, муслиманке и друге нехришћанке. Фото: Танјуг/AP/J. Scott Applewhite Судија Вишег суда округа Марион Хедер Велч издала је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у петак прелиминарну забрану против закона који подржавају републиканци. Који забрањује абортусе са ограниченим изузецима када су у питању силовање, инцест, смртоносне абнормалности фетуса или озбиљан здравствени ризик за мајку, објавио је Ројтерс.
Подносиоци тужбе су тврдили да мера крши верске слободе које гарантују други државни закони.
Још један судија је у септембру блокирао Индијану да спроводи тај закон.
Индијана је постала прва америчка држава која је усвојила нови закон о забрани абортуса након што је Врховни суд САД у јуну поништио пресуду из 1973. која је легализовала ту процедуру широм земље.
Друге америчке државе под вођством републиканаца су брзо почеле спровођење старијих забрана.
Istražitelji UN ispituju da li su ruski napadi na infrastrukturu ratni zločini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд у Индијани блокирао државу да спроводи закон о забрани абортуса се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.