На КиМ почела исплата зараде грађанима који су напустили приштинске институције

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2022, 18:13

На КиМ почела исплата зараде грађанима који су напустили приштинске институције

У четири општине на северу Косова и Метохије данас је почела исплата зарада свим грађанима који су након 5. новембра напустили приштинске институције северно од Ибра, саопштила је Канцеларија за КиМ. Фото: Unsplash/Ibrahim Boran Како се наводи, реч је о зарадама које ће бити редовне и уплаћиване >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на време, почетком сваког месеца.
„На овај начин у потпуности се реализује обећање које је дао председник Александар Вучић да ће свима који су почетком новембра напустили приштинске институције на северу КиМ, држава Србија помоћи“, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Грађани који су напустили приштинске институције на северу КиМ потписали су 17. новембра уговоре са државом Србијом преко Канцеларије за КиМ и од данас могу да подигну своја прва средства зараде, која се већ налазе на њиховим приватним банкарским рачунима.
Као што је Канцеларија за Косово и Метохију навела, сви грађани који су напустили институције имаће регулисане све обавезе из радно-правних односа, укључујући пензионо и здравствно осигурање.
Bilčik: Budućnost Srbije u EU moguća i ostvariva, ali uz usklađivanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На КиМ почела исплата зараде грађанима који су напустили приштинске институције се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.