Песков: ОЕБС губи ефикасност због односа према Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 21:51

Песков: ОЕБС губи ефикасност због односа према Русији

Став Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) према Русији указује на то да ефикасност ове организације опада, изјавио је данас Дмитриј Песков, портпарол председника Русије Владимира Путина. Фото: Wikimedia Commons „На основу позиције коју заузима ОЕБС, организација аутоматски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << губи своју ефикасност. Организација губи ефикасност не на речима, већ делима, да се бави питањима безбедности и сарадње у Европи“, одговорио је Песков на питање новинара да ли Москва одбацује могућност повлачења из ОЕБС-а, пренео је Интерфакс.
„Антагонистички став према Русији, који је негован у последњих неколико председавања, у ствари, не дозвољава организацији да де факто ради оно што треба. То, наравно, смањује ефикасност ове структуре, сходно томе и наравно, забија озбиљан клин у будућност ове организације“, нагласио је Песков.
Пољска, која председава ОЕБС, није дозволила долазак шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова на Министарски састанак ОЕБС у Лођу.
Bajden i Makron: Rusiju ćemo smatrati odgovornom za ratne zločine u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: ОЕБС губи ефикасност због односа према Русији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.