Фон дер Лајен оштро критикована након објаве броја погинулих у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 20:03

Фон дер Лајен оштро критикована након објаве броја погинулих у Украјини

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен оштро је данас критикована због видео поруке на Твитеру у којој каже да је у Украјини погинуло „више од 100.000 украјинских официра” и “20.000 цивила”, не наводећи извор ових података. Фото: Танјуг/AP/Jean-Francois Badias Убрзо након објаве >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << видео је уклоњен, а затим је објављена нова верзија без дела у којем се помиње број погинулих.
Фон дер Лајен је објавила видео у склопу најаве предлога Европске комисије за креирање специјалног трибунала који би се бавио руским „злочином агресије“ и предлога о начинима за коришћење замрзњуте руске имовине за обнову Украјине.
Портпаролка Комисије Дана Спинант је данас покушавала да оправда објаву о броју погинулих у Украјини наводећи да је процена од 100.000 војника дошла из “спољних извора”. Спинант је поновила да је циљ био „да се покаже бруталност руске инвазије” и истакла да су у другој верзији отклонили број да би се фокусирали на “задатак који нас чека са нашим партнерима и са Украјином, а то је да Русију позовемо на одговорност“.
Агенције АНП и ДПА су јуче пренеле да је Кијев био „запрепашћен“ бројем страдалих који је објављен.
Портпарол председника Володимира Зеленског је изјавио да званичне податке могу да дају само командант војске, министар одбране и председник Зеленски.
Bajden poželeo dobrodošlicu Makronu u Beloj kući

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фон дер Лајен оштро критикована након објаве броја погинулих у Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.