Одрастали сте уз сестру? Ове особине вероватно препознајете у себи

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 12:27

Одрастали сте уз сестру? Ове особине вероватно препознајете у себи

Особе које су одрасле уз сестру биће вероватно срећније и оптимистичније у животу од других, показало је ново истраживање Универзитета Алстер у Северној Ирској. Фото: Pexels/Ron Lach У студији је учествовало више од 570 људи, између 17 и 25 година, који су одговарали на многа психолошка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << питања, укључујући и она везана за ментално здравље.
Према резултатима, управо су сестре подстакле испитанике да искреније и отвореније говоре о својим осећањима, пружајући им подршку и оптимистичнији поглед на живот.
Професор Тони Кесиди је дошао до закључка да сестре подстичу отворенију комуникацију и кохезију у породици, што представља темељ доброг психичког здравља.
Једно раније истраживање на сличну тему показало је да деца која су одрасла уз сестре постају љубазнија и саосећајнија од јединаца или оних који имају само браћу. Студија је открила да стасавају у амбициозније и независније особе и да одрастање уз сестру утиче на формирање њихове личности, иако можда тога нису свесни.
Da li psi mogu da se zaljube? Stručnjaci objasnili kako naši ljubimci doživljavaju emocije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одрастали сте уз сестру? Ове особине вероватно препознајете у себи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.