Шљивовица на Унесковој листи нематеријалног културног наслеђа човечанства

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 12:20

Шљивовица на Унесковој листи нематеријалног културног наслеђа човечанства

„Друштвене праксе и знања у вези са припремом и употребом традиционалног пића од шљиве – шљивовице“, елемент нематеријалног културног наслеђа Србије уписан је данас на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства, потврдили су Тањугу у Министарству >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << културе. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Одлуку о упису донео је Међувладин комитет за очување нематеријалног културног наслеђа на 17. заседању које се одржава у Рабату, у Мароку.
Номинацију је припремио Центар за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју у Београду уз учешће носилаца наслеђа, локалних заједнице, институција и невладиних организација, удружења, а предлагачи су Етнографски музеј у Београду и Народни музеј Чачак.
Министарство културе је 2021. номиновало шљвовицу за Репрезентативну листи нематеријалног културног наслеђа.
Srpska zastava ponosno na najvišoj zgradi na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шљивовица на Унесковој листи нематеријалног културног наслеђа човечанства се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.