Макрон осудио Закон о смањењу инфлације пред америчким парламентарцима

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 09:32

Макрон осудио Закон о смањењу инфлације пред америчким парламентарцима

Француски председник Емануел Макрон осудио је у Вашингтону мере које је предузео председник САД Џозеф Бајден како би смањио утицај инфлације на америчку индустрију, пренео је Ројтерс позивајући се на изворе са тог састанка. Фото: Танјуг/Darko Bandic Француски председник првог дана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << званичне посете није крио забринутост током сусрета са америчким парламентарцима.
Макрон је оценио да су субвенције које је амерички председник одлучио да предложи у оквиру економског и социјалног пакета мера под називом „Закон о смањењу инфлације” (ИРА) „суперагресивне за европске компаније”
„Усвајањем ИРА ви можете да решите свој проблем, али ћете наш још више погоршати. Жао ми је због тога“, рекао је Емануел Макрон.
Европљани сматрају да би огроман пакет субвенција америчким произвођачима могао задати смртоносни ударац индустрији у Европи, која је већ угрожена због високих цена енергената изазваних руским нападом на Украјину, преноси Ројтерс. Немачки произвођачи аутомобила, за које су САД велико извозно тржиште, су међу највећим жртвама пакета ИРА који субвенционише електричне аутомобиле произведене у САД, рекао је он.
Француски произвођачи аутомобила не извозе у САД, али Француска има велике произвођаче аутоделова, који би били погођени, додала је агенција.
Džefris izabran za lidera demokrata u Predstavničkom domu Kongresa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон осудио Закон о смањењу инфлације пред америчким парламентарцима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.