Рецепт дана: Чоколадна баклава

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 06:01

Рецепт дана: Чоколадна баклава

Чоколадна баклава. Нећете моћи да јој одолите. Фото: Pixabay/ha11ok Састојци: 500 грама танких кора 100 грама чоколаде за кување/млечне 200 грама ораха 250 грама маслаца/маргарина 1 килограм шећера 1/2 литра воде сок од пола лимуна 1 кесица ванилин шећера Припрема: Самлети орахе и нарендати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чоколаду на ситно ренде и сјединити лепо. Сваку кору преклопити према себи и по ивици коре стављати две кашике мешавине чоколаде и ораха и увити у малу ролну. Када сте то завршили и поређали у плех, исећи на малу парчад, потребан вам је баш оштар нож да се баклавице не би „спљескале“ док их притискате приликом сечења.
Кад сте и то урадили, залијте их равномерно благо истопљеним маслацем/маргарином и пеците 10 минута у претходно угрејаној рерни на 220 степени, а затим смањите температуру на 150 степени, пеците док се не зарумене.
За то време укувајте сируп, шербет од шећера, воде, сока од лимуна и ванилин шећера, али само да баци неколико кључа.
Залити врућу баклаву врућим шербетом (ово је јако важно) и када се мало прохлади, окрените баклавице и на другу страну да равномерно упију.
Пријатно!
Kombinacija cimeta i meda: Šta bi sve mogla da donese našem organizmu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Чоколадна баклава се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.