Рецепт дана: Кисељење купуса на традиционални начин

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2022, 06:00

Рецепт дана: Кисељење купуса на традиционални начин

Кисељење зеља за зимницу је традиција којој се радо враћамо, а киселог зеља биће довољно за здрав и окрепљујући оброк током целе године. А ко зна да кисели зеље боље од наших бака. Фото: Pixabay/Engin_Akyurt Састојци: 20 кила купуса пола киле соли вода бибер ловоров лист Припрема: Добро >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очишћене главице купуса нарибајте на одговарајуће ренде на танке резанце. Рендани купус поређајте у буре, слој по слој. Сваки слој купуса добро посолите и исцедите, најбоље каменом који сте претходно добро опрали. Притисните сваки слој док не почне да испушта воду. Између редова ренданог купуса можете ставити и целе главице (за сарме), њима издубити срце и у шупљину ставити со. Између сваког другог реда купуса додајте ловоров лист и неколико зрна бибера. Када се буре напуни и вода прекрије купус, на њега ставите појединачне листове купуса које ћете касније уклонити када перете и вадите купус из бурета. Потом купус прекријте чистим даскама, а на њих ставите тешко камење које сте претходно опрали. Буре треба поставити на место где нема прашине, најбоље у подруму где нема вина или других алкохолних пића, ако немате подрум држите га у шпајзу. Купус се кисели за три до пет недеља и онда можете да га користите.
Пријатно!
Nekoliko trikova koji će vam olakšati pravljenje sarme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кисељење купуса на традиционални начин се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.