Бајден: Приоритети средства за Украјину и за борбу против короне

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 20:12

Бајден: Приоритети средства за Украјину и за борбу против короне

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да су обезбеђивање средстава за Украјину и финансирање мера за борбу против корона вируса његови приоритети пре него што републиканци преузму контролу над Представничким домом. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh Бајден је разговарао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са лидерима демократа и републиканаца у Конгресу о томе шта се може учинити у преосталим недељама када демократе и даље контролишу и Дом и Сенат, пренео је Ројтерс.
Њему су се у разговорима придружили председница Представничког дома Ненси Пелоси, лидер републиканаца у Представничком дому Кевин Макарти, лидер већине у Сенату Чак Шумер и лидер републиканаца у Сенату Мич Меконел.
Амерички председник је рекао да се на његовој листи приоритета такође налазе предстојец́и штрајк на железници и финансирање владе после 16. децембра.
„Надам се да ћемо пронаћи и друге заједничке тачке“, рекао је Бајден.
Републиканци су освојили тесну већину у Представничком дому на изборима одржаним 8. новембра, а власт ће преузети у јануару.
Бајденове демократе задржале су контролу над Сенатом.
Stoltenberg: Pomoći Ukrajini sistemima za vazdušnu odbranu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Приоритети средства за Украјину и за борбу против короне се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.