Да ли бебе чују музику док су у стомаку?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 16:00

Да ли бебе чују музику док су у стомаку?

У многим земљама света, музика се користи у терапијске сврхе, а већ дуги низ година се ова метода примењује и код трудница и породиља. Фото: Pixabay/ronincampos У мајчином стомаку деца већ перципирају мелодије и препознају их након рођења. То не само да може помоћи у каснијем развоју слуха, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << него и раније у учењу говора.
Музика има евероватан ефекат на ум пре рођења бебе. Недавна истраживања су показала да деца која су изложена класичној музици у материци показују позитивну промену физичког и менталног развоја након рођења. У експерименту, фетуси су били изложени 70 сати класичној музици током последњих недеља трудноће.
Након шест месеци, ове бебе су биле напредније у смислу моторичких способности и лингвистичког и интелектуалног развоја, него бебе која нису имале никакав музички стимуланс.
Музика позитивно делује на : Памћење Креативност Учење језика Емоционалну интелигенцију Учење математике Орјентацију у простору Да ли пуштати беби музики док је у стомаку? Беба региструје музику још у стомаку – мада доста пригушено. Новорођенче уме чак и да препозна неке мелодије. Ипак, није детаљно истражено како бебе памте ове информације и како их обрађују.
Од кад бебе у стомаку чују музику? Многе труднице су приметиле да док слушају своју омиљену музику, њихове бебе почињу да играју по стомаку. Потреба за кретањем у тим тренуцима није случајна. Бебе могу од 24. недеље трудноће да чују спољашње звуке и реагују на мелодију и ритам. Бебе не само да музику могу да „осете“ у стомаку, већ се и по рођењу сећају мелодије. Ако беби пуштате Ваше омиљене песме док је она у стомаку тада ће моћи да се сети тих песама по рођењу.
Ово знање можете да користите тако што ћете беби током трудноће пуштати опуштајућу музику на слушалице које ставите преко стомака, а исту музику пуштати и након рођења, када желите да је умирите. Уместо музике преко звучника или слушалица, током трудноће можете на стомак да прислоните и класичну музичку кутију на навијање.
 
Kada se javlja intolerancija na laktozu? Prepoznajte simptome kod deteta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли бебе чују музику док су у стомаку? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.