Си Ђинпинг: Енергетика – камен темељац кинеско-руске сарадње

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 13:20

Си Ђинпинг: Енергетика – камен темељац кинеско-руске сарадње

Кинеска влада ће јачати енергетско партнерство са Русијом и радити заједно с Москвом на обезбеђивању глобалне енергетске сигурности, најавио је кинески председник Си Ђинпинг у поруци учесницима Четвртог руско-кинеског енергетског пословног форума, који је почео данас. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Jack Taylor/Pool Photo via AP „Кина планира да успостави још тешње партнерство и сарадњу с Русијом у енергетском сектору, да омогући развој еколошки прихватљивих и зелених извора енергије и да заједнички ради на заштити глобалне енергетске безбедности, одрживости производних ланаца, и да да нови допринос дугорочној поузданости снабдевања“, наводи се у поруци Си Ђинпинга, коју је прочитао потпредседник Кине Хан Џенг.
Кинески председник је такође оценио да је интеракција између Кине и Русије у сфери енергетике камен темељац билатералне сарадње и ефикасна сила у заштити глобалне енергетске безбедности, преноси агенција Тасс. Си је истакао и да је енергетска сарадња између две земље стабилна упркос спољним ризицима и изазовима, додајући да „Русија и Кина интензивирају интеракцију и координацију и промовишу велике пројекте сарадње, чиме се показује руско-кинеска енергетска отпорност“.
Putin: Rusko-kineski odnosi se stabilno razvijaju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си Ђинпинг: Енергетика – камен темељац кинеско-руске сарадње се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.