Премијерка Италије не одустаје од тужбе против писца Савијана

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 13:09

Премијерка Италије не одустаје од тужбе против писца Савијана

Премијерка Италије Ђорђа Мелони изјавила је да нема намеру да одустане од тужбе против писца Роберта Савијана, познатог по књизи о мафији, пренео је данас милански дневник Coriera dela Sera. Фото: Танјуг/AP Photo/Gregorio Borgia Против Савијана, који се сматра једним од водећих бораца за људска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << права, Мелонијева је поднела тужбу због клевете након што ју је назвао копилетом, преноси Ројтерс.
Њен адвокат јој је тада предложио да размисли о одустајању од тужбе, а са истим апелом огласило се међународно удружење писаца ПЕН. У случају да буде проглашен кривим, Савијано би могао да буде осуђен на затворску казну у трајању до три године, иако је вероватнија условна или минимална новчана казна од 500 евра.
Мелонијева је покренула тужбу против Савијана након што је у децембру 2020. године у ТВ интервју осудио Мелонијеву и друге десничарске лидере због тога што нападају избеглице и спасилачке организације из невладиног сектора.
У интервјуу миланском дневнику Coriera dela Sera, Мелонијева је рекла да сада када је на челу владе нема разлога за повлачење тужбе, поручивши да ће у судском поступку „све бити третирано непристрасно“. „Такође мислим да одређени фрагменти италијанске левице не би требало да сматрају да су изнад закона“, додала је она.
Суђење је одложено за 12. децембар.
UN: Humanitarna situacija na jugu Ukrajine kritična

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијерка Италије не одустаје од тужбе против писца Савијана се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.