Путин: Руско-кинески односи се стабилно развијају

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 12:30

Путин: Руско-кинески односи се стабилно развијају

Руско-кинески односи се стабилно развијају, упркос нестабилној ситуацији у свету, навео је руски председник Владимир Путин у поруци учесницима Четвртог руско-кинеског енергетског пословног форума. Фото: Танјуг/Alexei Danićev, Sputnik Путинову поруку прочитао је генерални директор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Росњефта Игор Сечин.
„Упркос компликованој међународној ситуацији, свеобухватно партнерство и стратешке везе између Русије и Кине настављају да се развијају, а енергетска индустрија остаје једна од кључних области наше економске сарадње која се најбрже развија“, истакао је Путин.
Путин је навео да су Русија и Кина недавно успеле да обезбеде прилично висок ниво билатералних веза у области индустрије нафте, гаса, угља и енергетике, као и да доследно раде на реализацији великих заједничких пројеката на кинеским нуклеарним електранама и производњи течног природног гаса, пренео је ТАСС. Најважнија област активности форума је израда инвестиционе мапе руско-кинеске енергетске сарадње, нагласио је Путин.
Peking: Kina je država vladavine zakona, novinari da se bave svojim poslom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Руско-кинески односи се стабилно развијају се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.