Загрејте душу и тело – кувано вино по вашој мери

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 12:01

Загрејте душу и тело – кувано вино по вашој мери

Температуре су све ниже а то нас наводи да тражимо начин да се загрејемо. Учините ваше вече још интересантнијим и ушушканијим уз интересантне рецепте за кувано вино – напитак који ће вас сигурно угрејати и подићи ваше расположење. Фото: Pexels/George Dolgikh Кувано вино егзотичног укуса Састојци:
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> 1 лимун
5 каранфилића
50 г цимета
1 мускатни орашчић
3 листа ловора
200 г шећера
2 флаше црног вина
Припрема:
Загрејте ринглу а затим на њу ставите лонац са соком од лимуна ком ћете постепено додавати шећер и нарендану кору лимуна. Уз непрекидно мешање кувајте ову смесу. Након пар минута додајте три ловорова листа, мускатни орашчић, каранфилић и цимет. Додајте у смесу у лонцу вина толико да покрије све састојке који се већ налазе у њему.
Кувајте смесу на тихој ватри док не добије текстуру густог сирупа. Да би састојци добили ову густину неопходно је да досегну тачку кључања и да се крчкају још пет минута. Када се створи сируп додајте му остатак вина. Након овог корака оставите лонац на ватри још четири до пет минута. Оставите течност да се прохлади а затим је сипајте у чаше и уживајте у топлом, укусном напитку.
Кувано вино са комадићима воћа Намирнице:
1 флаша црвеног вина
300 мл сока од поморанџе
1 крушка
1 јабука
1 чаша рума
Припрема:
У дубљи лонац сипајте вино и сок од поморанџе, добро промешајте а затим на лаганој ватри загрејте течност постепено. Док се напитак греје исеците на ситне комаде јабуку и крушку и додајте их у течност.
Кувајте на тихој ватри до кључања а затим наставите стрпљиво да мешате током наредних пет до осам минута. Уколоните лонац са ватре и додајте рум.
Када се напитак прохлади уз помоћ цедиљке сипајте напитак у чаше за вино или шоље. Уз овај напитак можете посужити и свеже јабуке и крушке, уколико сте љубитељ мешања различитих укуса и текстура.
Кувано вино са чоколадом Намирнице:
1 флаша црвеног вина интензивније ароме
100 г црне чоколаде
2 кашике меда
Припрема:
Уколико сте љубитељ чоколаде ово је напитак ком ћете тешко одолети. На тихој ватри загрејте вино и додајте две кашике меда.
Лагинм покретима мешајте течност а када проври у њу додајте претходно изломљену црну чоколаду. Кувајте напитак на тихој ватри све до се чоколада не отопи и сједини са вином и медом. Уклоните лонац са вруће рингле и оставите напитак да се прохлади око пет минута а затим га сипајте у провидне шоље.
Кувано вино са бибером и циметом Намирнице:
1 флаша црвеног вина
1 шоља воде
10 г бибера
30 г цимета
100 г шећера
Припрема: Растопите 100 гр шећера у лонцу на тихој ватри уз једну шољу воде, а затим додајте цимет и бибер. Енергичним покретима промешајте смесу и додајте вино постепено.
Наставите да мешате напитак све док не дође до кључања а затим угасите ринглу. Кувано вино у комбинацији са зачинима попут цимета и бибера је идеалан напитак за превенцију од прехладе, али поможе и код кашља. Када се напитак прохлади послужите га у шољи или чаши за вино коју ћете декорисати кришком поморанџе.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Загрејте душу и тело – кувано вино по вашој мери се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.