Пекинг: Кина је држава владавине закона, новинари да се баве својим послом

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 11:59

Пекинг: Кина је држава владавине закона, новинари да се баве својим послом

Кина је држава владавине закона и сва права и слободе кинеских грађана су заштићене, али се морају остваривати у оквиру закона, одговорило је данас кинеско министарство спољних послова на питање новинара о протестима у тој земљи током викенда. Фото: Pixabay/RayWong2016 Новинари не би >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << требало да се баве активностима које нису повезане са њиховим занимањем, саопштило је кинеско министарство иностраних послова након што је BBC објавио да је један од његових новинара нападнут и приведен док је извештавао о протестима у Шангају током викенда.
BBC игра улогу жртве“, рекао је портпарол министарства Џао Лиђијан на редовној конференцији за новинаре у Пекингу, пренео је Ројтерс.
После пожара у четвртак у Урумћијау, када је у стамбеном блоку страдало десеторо људи, у Кини су током викенда одржани протести против ковид мера. Становници града Урумћија сукобили су се са надлежнима, пробијајући заштитну ограду и узвикујући „стоп ковид локдауну“.
Један од становника је после пожара за BBC испричао да су људи који су живели у зградама захваћеним пламеном били спречени да напусте домове.
Кинески државни медији демантују такве наводе.
Peking: Američka krstarica narušila suverenitet Kine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пекинг: Кина је држава владавине закона, новинари да се баве својим послом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.