Тојота коначно победила ковид кризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 11:02

Тојота коначно победила ковид кризу

Јапанска аутомобилска корпорација Тојота саопштила је данас да је њена глобална производња порасла у октобру за 23 одсто, а глобална продаја за 22,8 процента на годишњем нивоу, захваљујући повлачењу негативних утицаја  пандемије коронавируса. Фото: Unsplash/tinatelep Са произведених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 771.382 возила и продатих 832.373 јединица, највећи јапански произвођач аутомобила је трећи месец заредом надмашио бројке из претходне године, известила је агенција Кјодо.
Тојотина производња у Јапану је порасла за 33,7 посто у односу на годину раније на 203.149 возила, а у иностранству је повећана за 19,5 одсто на 568.233 комада, при чему је у њеној кинеској фабрици забележен раст од 18,4 процента, а у Северној Америци од16,2 одсто.
Домаћа продаја, укључујући и мини-возила, узлетела је за 34,3 одсто на 113.723 јединица, док је у иностранству увећана за 21,2 одсто на 718.650 возила.
Подаци о производњи и продаји у иностранству су рекордни за октобар, наводи се у саопштењу компаније.
Најновији показатељи сведоче о опоравку Тојоте од поремећаја у ланцу снабдевања изазваних ковидом-19 који су прошле године утицали на успоравање производње и продаје у југоисточној Азији.
Ипак, мањак понуде полупроводника на тржишту је и даље присутан, што је навело Тојоту да смањи свој глобални план производње за фискалну 2022. годину на 9,2 милиона возила са првобитно планираних 9,7 милиона, преноси јапанска агенција, преноси Танјуг.
Mercedes uvodi pretplatu za veće ubrzanje vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тојота коначно победила ковид кризу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.