Мерцедес уводи претплату за веће убрзање возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 10:56

Мерцедес уводи претплату за веће убрзање возила

Овца се дере једном, а шиша више пута. Инжењери из аутомобилске индустрије ово добро знају, па последњих година користе погодност сталне повезаности возила са интернетом како би исцедили још који долар од људи који се нису претерано отворили приликом одабира додатне опреме. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/martinkatler Тако је власницима БМВ-а у појединим државама (Немачка, УК, Јужна Африка, Нови Зеланд итд) од овог лета понуђена могућност да за десетак и кусур евра месечно почасте свој тур топлим седиштима.
Слична пракса одавно је на снази у Тесли, где се, у деловима света где је то могуће, погодност аутономне вожње додатно наплаћује од 100 до 200 долара месечно.
Срећом, још увек се не ради о кочницама и фаровима већ о премиум додацима, али списак произвођача све је дужи. С обзиром на осетан пад испоруке због економске кризе, санкција Русији и рата у Украјини, вероватно ће све више компанија прибегавати оваквом начину зараде.
Једна од њих је и Мерцедес. Модели нове електричне EQ серије – EQE i EQS (оба имају своје СУВ и лимузина варијанте) већ имају огромне ергеле под хаубама, од 288 до 355 коњских снага. Међутим, може то и јаче! Компанија планира да будућим власницима ускоро понуди могућност да за 1200 долара годишње додатно набуја обртни момент и за нијансу смањи време које је потребно да се од нуле дотера до стотке. Конкретно, снага EQE 350 4MATIC ће након апдејта скочити са 288 на 349КС, а до магичне бројке ће убрзавати за 5,1 уместо за 6,0 секунди.
Цене ових аутомобила крећу се од 80 до 110 хиљада евра, па на први поглед делује да додатна зарада по једном примерку и није нарочита.
Но, пошто су електро-мотори у њима већ способни да ове перформансе остваре, те да Мерцедес од додатне лове дели само један клик, и није неко цимање.
5G internet u avionima od narednog leta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мерцедес уводи претплату за веће убрзање возила се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.