Министри спољних послова НАТО о већој помоћи Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022, 13:13

Министри спољних послова НАТО о већој помоћи Украјини

Министри спољних послова НАТО окупиће се сутра и у среду у Букурешту како би донели одлуку о већој помоћи Украјини у одбрани од Русије. Фото: Танјуг/Roberto Monaldo/LaPresse via AP Фокус састанка, како је најавио генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, биће управо на Украјини. Којој, како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је навео, треба омогућити да може да користи своје право да се брани.
„Позабавићемо се руским илегалним ратом у Украјини, који наставља да угрожава евроатлански мир и безбедност. Председник Русије Владимир Путин доживљава неуспех у Украјини и он одговара све бруталније“. Рекао је Столтенберг на прес конференцији крајем прошле недеље, најављујући скуп у главном граду Румуније.
Указао је да је све више ракетних напада на градове и цивилну инфраструктуру у Украјини. Како би се прекинуло снабдевање струјом, и навео да је то ужасан почетак зиме за ту земљу.
„Ово су, такође, тешка времена за остатак Европе и свет. Сви плаћамо цену за рат Русије против Украјине. Али, цена коју ми плаћамо је у новцу, док је она коју плаћају Украјинци у крви“, подвукао је Столтенберг.
Kličko: Kijev se sprema za sve

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министри спољних послова НАТО о већој помоћи Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.