Кличко: Кијев се спрема за све

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2022, 12:53

Кличко: Кијев се спрема за све

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко изјавио је да се главни град Украјине спрема за све и да се разматра и евакуација становника. Фото: Pixabay/LNLNLN Кличко је у интервјуу за РБЦ-Украјина замолио сваког грађанина Кијева да узме у обзир различите сценарије и буде спреман. Пошто, како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је навео, подаци војске показују да руске снаге планирају да наставе нападе на инфраструктуру Украјине.
Кличко је рекао да би била велика грешка не припремати се за различите сценарије, преноси Униан.
Истакао је да власти Кијева чине све да спрече потпуни прекид у снабдевању струјом. Да је важно схватити да се мора припремати за све.
Кличко је напоменуо да већ постоји план деловања, чак и за случај евакуације.
„Не искључујем најгори сценарио. Неће бити потпуне евакуације, можда делимичне, али се то не може назвати евакуацијом. То је привремено пресељење одређених категорија људи у приградска насеља, где могу да раде службе”, рекао је Кличко, пренео је Танјуг.
Кличко је поручио грађанима Кијева да је неопходно да обезбеде техничку и пијаћу воду, храну, топлу одећу, као и да напуне телефоне и лаптопове.
Zelenski: Rusija će opet izvesti raketni udar na Ukrajinu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кличко: Кијев се спрема за све се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.