Црни пантер снимљен на шеталишту у Врбасу? (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 21:46

Црни пантер снимљен на шеталишту у Врбасу? (ВИДЕО)

Црни пантер је пре три сата виђен и снимљен на шеталишту „Шлајз“ поред Великог бачког канала у Врбасу. Пецарош, који је направио снимак, проследио га је еколошком удружењу „Покрет за све нас“ (ПЗСН) у Врбасу. Фото: WikimediaCommons/Rute Martins of Leoa’s Photography Ненад Тешић из ПЗСН рекао је, за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Новости“, да су полицајци и ловци већ на терену. Звер је наводно снимљена на 20 метара од ресторана риболовачког удружења и на 50 метара од првих кућа у Врбасу, у насељу Мађаршор.
Тешић каже да је на Шлајзу пронађено раскомадано тело пса, за којег се претпоставља да је био жртва пантера. Међутим, начелник Покрајинске инспекције за заштиту животне средине Немања Ивановић каже за „Блиц“ да нису добили званичну пријаву да је некоме нестао пас.
“Пантер је наводно виђен у Врбасу, у контакту сам са полицијом и ловочуварима. Што се тиче информација о раскомаданом псу, немамо потврду о аутентичности, нико није пријавио да му недостаје пас или да је нестао. Немам потврду да је нађен леш животиње“, рекао је Ивановић и нагласио да је најважније не дизати панику, као и да је због свега, појачано присуство полиције на улицама.
Звер је претходног дана наводно виђена у атару села Фекетић, у општини Мали Иђош. Њено појављивање у Врбасу је, потврђује Тешић, логично, јер је Мали Иђош суседна општина, а пантер је у Фекетићу снимљен како се креће у правцу Врбаса.
“Потребно је да се звер даноноћно прати, а ловачко друштво, које је опремљено термокамерама, може да је лоцира и ноћу. Ловци могу да је успавају стрелицама и да после тога буде смештена у зоолошки врт“, казао је Тешић.
Према његовим речима, досадашње кретање пантера, који је прво уочен у Апатину, показује да он из Војводине иде према централној Србији.
“Они који не схватају озбиљност ситуације, говоре да је пантер безопасан и да напада само кад је сатеран у ћошак. Сама чињеница да је он практично међу људима, упућује на то да је у опасности и да ће се бранити, због чега треба бити опрезан“, упозорио је Тешић.
Gde možete letovati usred zime za 6.000 dinara?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Црни пантер снимљен на шеталишту у Врбасу? (ВИДЕО) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.