Кина: Протести због строгих мера владе против короне

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 18:09

Кина: Протести због строгих мера владе против короне

У Шангају су данас одржане демонстрације због строгих мерама против корона вируса, а окупљени су се сукобили са полицијом, преноси АП и наводи да су протести одржани у још неколико кинеских градова. Фото: Танјуг/AP Америчка агенција наводи да је полиција растурила демонстранте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у кинеској финансијској престоници, где су окупљени позвали на оставку председника Кине Си Ђинпинга и крај владавине Комунистичке партије Кине, али да су се неколико сати касније људи поново окупили на истом месту.
Фото: Танјуг/AP Извештаји објављени на друштвеним мрежама указују да су се протести проширили на још седам градова, укључујући главни град Пекинг, и десетине универзитетских кампуса, навео је АП.
Протести због строгих државних мера у борби против корона вируса, које су довеле до затварања милиона људи у њиховим домовима, проширили су се на Шангај и друге градове после тврдњи да је то узрок повећаног броја жртава пожара у једној згради на северозападу Кине, јавља АП.
Полиција у Шангају је употребила бибер спреј против око 300 демонстраната који су се синоћ окупили да оплакују 10 људи страдалих у пожару у Урумћију, у региону Синђијанг, наводи америчка агенција позивајући се на очевице. Због пожара у стамбеном насељу у Урумћију који је избио у петак, према званичним подацима погинуло је 10 људи јер је хитним службама требало три сата да угасе ватру због кашњења које многи приписују антиепидемијским мерама, због чега су, судећи по онлајн коментарима, грађани огорчени.
Видео снимци с друштвених мрежа, за које се наводи да су направљени у Нанџингу на истоку, Гуангџоу на југу Кине и у најмање још пет других градова, приказују демонстранте како се сукобљавају с полицијом одевеном у бела заштитна одела или демонтирају барикаде које се користе за затварање насеља.
Plan Kanade za novu indo-pacifičku strategiju, fokus na Kini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Протести због строгих мера владе против короне се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.