План Канаде за нову индо-пацифичку стратегију, фокус на Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 17:57

План Канаде за нову индо-пацифичку стратегију, фокус на Кини

Канада је данас покренула нову индо-пацифичку стратегију, обећавајући више ресурса за суочавање са „реметилачком“ Кином. Фото: Pixabay/DEZALB У документу на 26 страница, Канада је навела да ће појачати своје војно присуство у региону и пооштрити правила улагања, како би заштитила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интелектуалну својину и спречила кинеска државна предузећа да сакупе критичне залихе минерала, пренео је Ројтерс.
Дугоочекивани план је нацрт за продубљивање веза са брзорастућим регионом од 40 земаља са скоро 50 билиона канадских долара (37,4 билиона америчких долара) економске активности.
Фокус је, међутим, на Кини у време када су билатерални односи захладили.
Кина је све више реметилачка глобална сила, наводи се у стратегији. Она жели да обликује међународни поредак у прихватљивије окружење за интересе и вредности које све више одступају од наших, истакнуто у стратегији.
Наводи се да ће Канада улагати у појачано регионално војно присуство, обавештајни рад и сајбер-безбедност. Наш приступ је обликован реалистичном и јасном проценом данашње Кине, наводи се у стратегији и додаје да ће се у областима где постоји велико неслагање, Канада супротставити Кини.
Italija: Vlada proglasila vanredno stanje na ostrvu Iskija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак План Канаде за нову индо-пацифичку стратегију, фокус на Кини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.