Споразум владе и опозиције Венецуеле о изласку из кризе

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 14:42

Споразум владе и опозиције Венецуеле о изласку из кризе

Влада Венецуеле и опозиција те земље потписале су данас прелиминарни споразум о проналажењу изласка из политичке кризе у тој земљи. Фото: Танјуг/AP/Fernando Llano Током разговора у Мексику, две стране издале су заједничко саопштење у којем траже да се милијарде долара замрзнутих у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << иностранству ослободе како би се помогло у финансирању социјалних пројеката, преноси Би-Би-Си.
После неколико неуспешних рунди преговора, влада и опозиција су уз помоћ Норвешке као посредника, саставиле споразум који ће осигурати прилив претходно замрзнутих средстава којим управљају УН у здравство, образовање и помоћ у храни.
САД поздравиле су овај споразум као “корак у правом смеру“ и најавиле да ће нафтна компанија Шеврон моћи да настави са неким активностима у Венецуели, што ће укључити увоз сирове нафте у САД, преноси британски јавни сервис.
Критично питање око којег још не постоји договор су услови председничких избора 2024.
Председник Николас Мадуро преузео је власт 2013, а због његових обрачуна са опозицијом, САД увеле су тој земљи санкције и признале победу опозиционог кандидата Хуана Гваида на председничким изборима 2019.
Uganda: Zatvorskom osoblju zabranjeno korišćenje mobilnih dok traje Svetsko prvenstvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Споразум владе и опозиције Венецуеле о изласку из кризе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.