Код Сребренице откривени злато, сребро, олово и цинк

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 14:26

Код Сребренице откривени злато, сребро, олово и цинк

Генерални директор фирме „Дрина ресурс“ из Сребренице Александар Мишковић рекао је на презентацији досадашњих резултата геолошких истраживања обављених на подручју ове општине, да је на локалитету Брежани откривено злато на дубини од 80 метара, преноси Радио-телевизија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Републике Српске. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures „Рано је говорити о количини и процентима тог метала у тони руде, али је поуздано утврђено да се налази у рудној структури“, навео је Мишковић.
Говорећи о резултатима рада „Дрина ресурса“, која послује у саставу канадске компаније „Тера Балканика“ из Ванкувера, Мишковић је рекао да су ове године обавили бушења на локалитетима Чумавићи, Оловине и Брежани и да су резултати обећавајући.
Он је прецизирао да су на локалитету Чумавићи, на дубини од 50 метара открили сребрно-цинкану и оловну руду са већом примесом антимона и мањом примесом злата, а да су у Брежанима открили злато на 80 метара дубине и да очекују да ће у дубокој зони доћи до бакра у Брежанима и Оловинама.
„Фирма „Тера Балканика“ инвестира у геолошка истраживања у сребреничкој и братуначкој општини, а након тога и резултата које ће се добити стручним анализама одлучиће се да ли ће се приступити изради пројектне документације и експлоатације тих лежишта руде и по којим условима“, рекао је Мишковић.
Od decembra – „zbogom“ ruskom gasu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Код Сребренице откривени злато, сребро, олово и цинк се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.