Аустрија: Десничари привремено блокирали избеглички центар

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 13:30

Аустрија: Десничари привремено блокирали избеглички центар

Група од око 20 маскираних аустријских десничара, привремено је блокирала улаз Прихватног центра за тражиоце азила у Трајскирхену, протестујући против пријема миграната. Фото: Pixabay/Ken Hori Они су држали транспарент са поруком „Нема излаза“ и поставили фиктивну граничну ограду.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Министарство унутрашњих послова Аустрије сматра да иза акције стоје „Идентитаристи“.
Полиција је стигла до Прихватног центра када су демонстранти већ отишли и за собом оставили само мноштво флајера десничарског садржаја.
Министар унутрашњих послова Герхард Карнер поручио је да ће држава деловати оштро против свих лица која покушавају паролама да шире мржњу. „Имам разумевање за страхове и забринутост грађана у вези кријумчарске мафије и илегалне миграције. Али ћемо искористити сва средства демократске правне државе и против особа које покушавају паролама да уносе мржњу у наше друштво“, подвукао је он.
Аустријска полиција успела је да приведе 10 лица осумњичених за ову акцију ремећења реда и мира.
Stoltenberg: Oružje iz Nemačke spašava živote Ukrajinaca

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Аустрија: Десничари привремено блокирали избеглички центар се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.