Орбан: Главни изазови за Европу – рат у Украјини и мигранти

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 08:15

Орбан: Главни изазови за Европу – рат у Украјини и мигранти

Мађарски премијер Виктор Орбан оценио је данас да је Европа суочена са различитим изазовима, укључујући рат у Украјини, резултирајућа економска криза и незакониту и све насилнију миграцију. Фото Танјуг/AP/Petr David Josek Коментаришући рат, Орбан је рекао да је Европа јединствена у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << погледу циља да заустави Русију да буде претња по безбедност Европе, али да је за то потребна суверена Украјина, пренео је МТИ. Када је реч о средствима да се то постигне, посебно о санкцијама, мишљења су различита, додао је он, рекавши да ће се расправе наставити.
Орбан је то изјавио у видео обраћању на конференцији Извршног комитета Центристичке демократске интернационале (ЦДИ), чији је потпредседник, а која је одржана у Панама Ситију, рекао је његов секретар за штампу.
Што се тиче економских питања, он је казао да је краткорочни циљ да се избегне рецесија.
Орбан је истакао да ће земље централне Европе вероватно успети да избегну рецесију, иако растуће цене енергената које су резултат санкција ЕУ наметнутих Русији то чине веома тешким.
У периодима кризе постоји потреба да се предузму мере, а Мађарска се сигурно неће предати, нагласио је Орбан.
Do nemačkog državljanstva i za tri godine

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Главни изазови за Европу – рат у Украјини и мигранти се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.