Левандовски голом и асистенцијом донео победу Пољској

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 18:36

Левандовски голом и асистенцијом донео победу Пољској

Фудбалска репезентација Пољске победила је данас Саудијску Арабију 2:0 (1:0), на стадиону „Едукејшн сити“, у мечу другог кола Светског првенства у Катару. Голове за Пољску постигли су Пјотр Зјелињски у 39. минуту и Роберт Левандовски у 82. минуту.
Фудбалери Саудијске Арабије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наметнули су јак ритам од почетка утакмице и пребацили игру комплетно на половину терена селекције Пољске.
У 13. минуту Мохамед Кан је посало лопту под пречку али је Војћех Шченсни успео да одбрани овај ударац.
Пољаци су играли нервозно, у три минута су добили три жута картона због оштрих стартова.
Тек од 25. минута Пољаци пребацују игру на половину Сауђске Арабије и почињу да притискају одбрану противника са нападима по боковима.
После једне од акција своје екипе, Роберт Левандовски је из безизлазне ситуације успео да проигра Пјотра Зјелињског који је са 12 метара закуцао лопту у мрежу за 1:0. Ал Шехри је у 43. минуту оборен у шеснаестерцу Пољске и после провере ВАР снимка судија је досудио пенал.
Тада на сцену ступа Војћех Шченсни који прво брани пенал Ал Давсарију, па потом и ударац Ал Бреика.
Друго полувреме Саудијска Арабија је отворила на исти начин на који је играла током првих 45. минута. Имали су већи посед лопте и из тога су креирали акције пред сешнаестерцем Пољака.
Шченсни се поново истакао са пар одличних бравура.
У 63. минуту Милик је имао одличну прилику да после центрашута са леве стране дуплира предност своје екипе али је погодио пречку. Потом је у 66. минуту Роберт Левандовски погодио стативу.
Успео је да се исправи Левандовски у 82. минуту после грешке одбрамбених играча Саудијске Арабије, када је без муке пласирао лопту поред голмана за 2:0. У другом мечу групе Ц вечерас од 20 часова састају се Аргентина и Мексико.
Треће коло групе Ц на програму је 30. новембра, а састаће се Аргентина-Пољска и Мексико-Саудијска Арабија.
Grujić i Maksimović: Sad složnije i jače nego ikad

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Левандовски голом и асистенцијом донео победу Пољској се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.