Како уклонити мрље од воде са зидова?

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 18:00

Како уклонити мрље од воде са зидова?

Ружне мрље од воде ће покварити искуство чак и у најлепшем купатилу. Фото: Pixabay/SnapwireSnaps Од влаге у туш кабини до цурења цеви и проблема са вентилацијом, постоји много разлога због којих трагови могу остати на вашем зиду. У случају да се појаве, сви желе да их уклоне без погоршања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стања и изгледа зида.
Постоји неколико начина да уклоните ружне мрље са зидова и вратите сјај свом купатилу. Ови савети ће, наравно, важити и за све остале просторије. Једноставан начин за уклањање мрља од воде са зидова Мрље од воде се неће појавити на плочицама, потребна им је упијајућа површина и стога се појављују на голим зидовима.
Пошто су вам зидови вероватно офарбани, ово би могао бити проблем.
Како ћете опрати зид, а да га не оштетите и ризикујете да поново поправљате целу собу? Чишћење треба почети нежно, а ако основне методе нису успешне, интензитет треба мало повећати. Једноставан раствор течности за прање судова и воде у размери 1:2 би требао бити довољан да започнете. Потопите крпу у раствор и нанесите сапунасту воду на мрљу. Нежно утрљајте од врха до дна, а затим исперите обичном водом и осушите феном на хладној температури. Ако ово не успе, напуните боцу са распршивачем мешавином сирћета, лимуновог сока и соде бикарбоне. Попрскајте раствор на мрљу, оставите да делује око сат времена, а затим обришите влажном крпом. Можда ћете морати да поновите овај процес неколико пута, па изаберите ову методу када будете имали времена за намакање.
Како уклонити мрље од воде са дрвета? Можда имате гадне мрље од воде на својим ормарићима или дрвеним облогама у купатилу или кухињи. И за овај проблем постоји неколико решења. Можете оставити мајонез на мрљи преко ноћи, а затим га ујутру обрисати и након тога полирати дрво. Такође можете помешати једнаке делове сирћета и маслиновог уља и нанети на мрљу крпом, бришући док мрља не нестане. Након тога обришите површину чистом, сувом крпом. Покушајте да ставите пеглу загрејану на ниску температуру преко крпе на мрљу. Притисните неколико секунди, а затим уклоните да видите да ли је мрља мања. Понављајте док не будете задовољни, али запамтите да ово најбоље функционише на мрљама које су још увек влажне.
Како уклонити мрље од тврде воде са плочица? Традиционалне мрље од воде неће много запрљати ваше плочице, али тврда вода може довести до минералних наслага и створити ружне смеђе или наранџасте мрље на плочицама. Можете их се решити ако бело сирће помешате са водом или содом бикарбоном у лепу пасту, коју затим помоћу сунђера нанесете на плочице. Пустите да одстоји и провери. Када сте задовољни резултатом, исперите водом и осушите пешкиром.
Sredite svoju kuću – Neuredan dom kvari raspoloženje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како уклонити мрље од воде са зидова? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.