Последњи део опреме за нови термо блок стигао у Костолац

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 16:57

Последњи део опреме за нови термо блок стигао у Костолац

Последњи контигент опреме за изградњу новог блока Б3 у термоелектрани Костолац стигао је данас бродом на градилиште у Костолцу. Фото: PrtSc/РТВ ”После три деценије, Србија гради нови енергетски погон који је од изузетне важности за производњу струје како би се сви осећали безбедније, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поготову у овим несигурним временима“, рекла је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић која је, с амбасадорком Кине Чен Бо присуствовала испоруци нове опреме.
Оне су истакле значај овог пројекта који се реализује на основу међудржавног споразума Србије и Кине.

Ђедовић је рекла да је последњи контигент опреме кључан за завршетак изградње новог блока.
Ово је веома важно постројење које представља нових 350 мегавата у производном погону Електропривреде Србије (ЕПС), што је око пет одсто производних капацитета ЕПС-а. То је веома вазно, како за грађане тако за и привреду”, рекла је министарка.
Амбасадорка Чен Бо подсетила је да је изградња блока Б3 термоелектране Костолац значајна за развој Србије, а посебно за производњу струје и безбедност енергије.
„Превазиђене су бројне потешкоће у допремању опреме, али уз напоре кинеске и српске стране реализација пројекта улази у завршну фазу. Кинеска фирма која изводи радове улаже све напоре да се радови заврше у року“, истакла је амбасадорка Кине.
Нови блок једна је од највећих инвестиција у домаћем енергетском сектору и прво велико енергетско постројење које се гради у Србији, после скоро три деценије, саопштено је из ресорног министарства.
Како се наводи, изградњом новог постројења дугорочно ће се повећати сигурност енергетског система у Србији.

Гас из Азербејџана за већу енергетску безбедност Србије

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Последњи део опреме за нови термо блок стигао у Костолац се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.